باظهور کتابخانه دیجیتالی با کتابخانه هایی مواجه هستیم که از لحاظ ساختاری ، منابع و مجموعه های اطلاعاتی با آنچه قبلا در مفهوم کتابخانه با آن آشنا بودیم ، متفاوت هستند. شرایط جدید به ابزارها ،دانش و استعدادهای متناسب با آن نیاز دارد سوال اینجاست که در این شرایط ، آیا کتابداران توانایی انجام وظیفه و امکان رقابت با دیگر رشته ها را در این عرصه دارند ؟اگر کمی به عقب بر گردیم وضعت را بهتر درک خواهیم کرد شاید بتوان گفت تاثیرات اولیه فن آوری در عرصه کتابداری از دهه 1960 با ایجاد رکوردهای مارک آغاز شد و با راه اندازی فهرست های رایانه ای بیشتر نمایان شد (ماتسون و یونسکی ،2002)

در تمام این مراحل و پیشرفتها ،کتابداران هدایت امور ،راهنمایی و ارائه خدمات به مراجعه کنندگان را بر عهده داشتند .کتابداران در کتابخانه های  دیجیتالی ، نه تنها وظیفه راهنمایی و ارائه خدمات مناسب به کاربران را بر عهده دارند ،بلکه با فرصت های جدیدی که پیشرو آنهاست باید تخصصهای حرفه ای خود را با پیشرفتهای مبتنی بر فنآوری همراه کرده و برانجام بهینه خدمات کتابخانه ای بواسطه فن آوری گام بردارند.کتابخانه های عصر دیجیتال گرچه مجهز به امکانات و ابزار تازه و توانمندی هستند ،اما هرگز از دانش ،تجربه  ومهارتهای کتابداران بی نیاز نخواهند شد . به بیان دقیق تر هر چه امکانات و تجهیزات کتابخانه ها پیچیده تر و پیشرفته تر می گردد بر اهمیت کتابداران به عنوان متولیان مدیریت کتابخانه ها افزوده می شود . در کتابخانه های عصر دیجیتال ، کاربران بیش از گذشته به راهنمایی و مشاوره کتابداران نیاز دارند .

البته این مهم تنها زمانی میسر است که قبل از هر کس خود کتابداران بر اهمیت حرفه خود آگاه باشند و بتوانند بدرستی نقش خویش را در شرایط جدید تعریف و تبیین کنند در چنین شرایطی است که کتابخانه ها همچون گذشته جایگاه گردآوری ، حفاظت ،سازماندهی و اشاعه دا نش بشری خواهند بود و کتابداران به عنوان مدیران این مراکز خدمات خود را به جامعه بشری استمرار خواهند بخشید.(رضایی شریف آبادی،1381)

فریده خواجه نصیر طوسی(1380) در پژوهشی با عنوان ضرورت ایجاد کتابخانه دیجیتالی از دیدگاه مدیران کتابخانه های مر کزی دانشگاه دولتی ایران به این نتیجه رسید که مدیران علی رغم مشکلات فعلی کتابخانه ها( نبودتجربه کافی، کمبود کتابدار و متخصص با تحصیلات کتابداری ) موافق ایجاد کتابخانه های دیجیتالی می باشند و شناخت خوبی از این کتابخانه ها دارد و می دانند که کتابخانه های سنتی جوابگوی نیازهای اطلاعاتی محققین نیستند ،تکنولوژی پیشرفته کتابخانه امروزی ،سرعت بالای تولید اطلاعات ، گستردگی  تحقیقات انجام شده در دنیا و نیاز به دستیابی سریع به اطلاعات ایجاب می کند که به سوی تکنولوژی جدید کتابخانه ها گام برداشته شود.


کتابخانه دیجیتال کتابخانه ,های ,کتابداران ,، ,ها ,دیجیتالی ,کتابخانه ها ,کتابخانه های ,کتابخانه دیجیتالی ,در کتابخانه ,فن آوریمنبع

ویژگی کتابداران کتابخانه های دیجیتالی:

نقش کتابداران در کتابخانه دیجیتالی:

ویژگی کتابخانه دیجیتالی:

مفاهیم کتابخانه دیجیتالی:

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه لاستیک هانکوک قیمت لوازم یدکی گریدر معرفی کالا فروشگاهی دیدار کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. trinityzstwi475 Zuhause زبان کوردی عبدالملکی زهیر دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. فروش آنلاین دوچرخه ثابت اینجا همه چی هست ستاره ها